Muğla Valiliği haberleri 1
HABER

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı Kitabı

Bodrum | Haber | News

Bodrum
HABER

Muğla Valiliği haberleri

 

Muğla ilçe haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 29.04.2024 - Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı Kitabı / Muğla Cuisine Book from Ancient Times to the Present

Muğla mutfağının antik çağdan günümüze 41 tarifi bir kitapta toplandı. Kitabın tanıtımında "tadım etkinliği" de düzenlendi.

Muğla'da arkeolojik kazı yapan ekiplerin bulguları, yöresel araştırmalar ve geleneksel tadlar bir kitapda toplandı. Muğla mutfak mirasının korunması, tanıtımı, markalaşması ve gastronomi turizminin canlandırılması amacıyla hazırlanan kitap çalışmasının tanıtımı ve kitapta yer alan tariflerin tadım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte özel menü ile her yemeğin mitolojisi de anlatıldı.

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı 3

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı tanıtım etkinliği, Nisan 2024

"Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı" kitabı; Muğla Valiliği koordinesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapurcuk İşletmesi, MUTSO işbirliği ile oluşturuldu.

Kitabın yazımı, proje koordinatörü Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Doç.Dr. Buket Ballıel Ünal, editörler; Kapurcuk marka direktörü Av. S. Ece Baysal, öğretim görevlisi Dr. Selma Atabey, öğretim görevlisi Dr. Alper Gölbaşı ile arkeolojik kazı başkanları ve bölüm yazarları tarafından gerçekleştirildi.

Kitap içeriğinde şu bilgiler yer alıyor;

. Kazı başkanlarından bölgelerine ait yemek kültürü verileri
. Bölüm yazarları tarafından kaleme alınan ilçenin coğrafi konumu, demografik özellikleri, tarihi
. Yazarın kazı çalışmalarını yürüttüğü alanlarda yapılan kazılar sırasında tespit edilen arkeolojik veriler
. Arkeolojik ve etnografik veriler
. Çalışma alanlarında Muğla mutfağının gelişiminde pay sahibi olan yazılı kaynak, arkeolojik verileri (materyal kültür verisi)
. Gelenek veya sözlü tarih anlatımları
. Editörler tarafından yazılan ürün bazlı bölümler
. Mutfağımızı yüzyıllardır zenginleştiren ürünleri
. Tarihten bugüne yemek tarifleri

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı 2

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı tanıtım etkinliği, Nisan 2024

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı tadım etkinliği sonrası; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kazı başkanları, arkeoloji alanında ve gastronomi alanında uzman heyetten oluşan bir komisyon ile mutfak kültürüne ait mirasın korunması ve yaşatılması için oluşturulan bu eserde emeği geçen, Türkiye Yüzyılında Muğla’nın turizmin parlayan yıldızı haline gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

TAGS;

Muğla Valiliği

Muğla Valiliği Haberleri