Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

"Korku ve Sefalet" oyunu Menteşe'de

Bodrum | Haber | News

Muğla

 

Muğla ilçe haberleri


48 Haber Ajansı (GHA) - 30.04.2024 - "Korku ve Safalet" oyunu Menteşe'de

Nazi zulmünü anlatan "Korku ve Sefalet" adlı oyun Menteşe'de sahnelenecek. Tüm detaylar haberde...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nın (Tüm-Bel Sen) katkılarıyla Nazi dönemi zulmünü anlatan “III. Reich'in Korku ve Sefaleti” adlı oyun seyirciyle buluşuyor.

III. Reich'in Korku ve Sefaleti 1

III. Reich'in Korku ve Sefaleti

Alman yazar Bertolt Brecht'in kaleme aldığı, III. Reich'in Korku ve Sefaleti isimli oyun 1 Mayıs 2024 günü saat 20:30'da Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde izleyiciyle buluşacak.

Tüm-Bel Sen'in katkılarıyla Güneş Tiyatro Atölyesi oyuncuları tarafından sahnelenecek. Nazi zulmünü anlatan, “Korku ve Sefalet” adlı oyunu yazar Brecht 1935 ile 1943 yılları arasında sürgünde iken yazdı. Nazi döneminde Alman halkının gündelik hayatından 24 saatlik bir dilimin özetinin anlatıldığı oyunda farklı toplumsal sınıflardan insanların, en çok korku ve sefalet üreten bir yönetim altındaki tipik davranışlarına vurgu yapıyor.

III. Reich'in Korku ve Sefaleti 2

III. Reich'in Korku ve Sefaleti

Oyunda bir perçemle bir bıyığın Hitler'i anlatması gibi, Brecht de parça parça anlarla korkuyu ve sefaleti izleyicinin anlamasını sağlıyor.

TAGS;

III. Reich'in Korku ve Sefaleti

Muğla Kültür Sanat haberleri

Muğla haberleri