Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

Kavaklıdere'ye rekortmen kaymakam

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 30.04.2024 - Kavaklıdere'ye rekortmen kaymakam

Kavaklıdere ilçesinde Kaymakam değişikliği yaşandı. Giden kimdi, gelen Kaymakam kim? Yeni kaymakamın müthiş rekoru neydi? Haberde...

Muğla'nın Kavaklıdere içesinde Kaymakam değişikliği yaşandı. İlçede 6 ay görev yapan Ramazan Aykut Saka görevden ayrıldı yerine Çiğdem Dede atandı. Çiğdem Dede, Kavaklıdere ilçesinin 3. kadın kaymakamı oldu.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde 2023 yılı Ekim ayında görevlendirilen Kaymakam Ramazan Aykut Saka'nın, "Kaymakamlık Dil eğitimleri" ne katılacağı gerekçesiyle bu görevden ayrıldığı açıklandı. İlçede 6 ay görev yapan Kaymakam Ramazan Aykut Saka'nın görevinden ayrılışıyla ilgili Kavaklıdere Kaymakamlığı resmi internet sitesinde aşağıdaki açıklama yayınlandı;

Ramazan Aykut Saka

Eski Kavaklıdere Kaymakamı Ramazan Aykut Saka (Solda), Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir

"Kaymakamımız Sayın Ramazan Aykut SAKA İlçemize Veda Etti. 2 Ekim 2023'te İlçemizde göreve başlayan Kaymakamımız Sayın Ramazan Aykut SAKA, Kaymakamlık Dil eğitimleri nedeniyle İlçemize veda etmiştir. Kaymakamımız Sayın Ramazan Aykut SAKA "Görev yaptığım süre boyunca destek ve ilgilerinden dolayı başta Sayın Valimiz İdris AKBIYIK olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet DEMİR’e, Daire Amirlerimize, İlçemizin çok kıymetli memurlarına ve siz değerli Kavaklıdereli hemşehrilerime teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin, Allaha emanet olun, hoşçakalın." diyerek ilçemizden ayrıldı. Kaymakamımız Sayın Ramazan Aykut SAKA'ya yapmış olduğu hizmetlerinden, sabır ve gayretlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki görevlerinde başarılar dileriz."

Saka gitti Dede geldi

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede, 1

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Muğla ili Kavaklıdere ilçesi Kaymakamlığı'na zaman geçirmeden yeni bir atama gerçekleştirildi. 111. Dönem Kayamakam adayları arasında yer alan ve girdiği yazılı ve sözlü sınavlarda "çok yüksek" puanlar alarak ilk 200 kişi içinde 22. olan Çiğdem Dede ilçeye kaymakam olarak atandı. Atama İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde resmi yazıyla gerçekleştirildi.

Muğla ili Kavaklıdere ilçesi Kaymakamı Çiğdem Dede'nin 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü yeni görevine resmen başlayacağı ve makamında olacağı öğrenildi.

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede - Arşiv - 48 Haber Ajansı 2

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Çiğdem Dede Kimdir?

16 Ekim 2022 tarihinde yazılı sınavdan, 5 Aralık 2023 - 6 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan 111. Dönem Kaymakam adayı mülakat sınavlarından çok yüksek notlar alarak nihai başarı listesine girdi.

Yazılı sınavında 100 üzerinden 79.290, mülakat sınavından 91.333 puan alarak toplamda 85,312 puan kazanan Çiğdem Dede 200 aday içinde 22. olarak büyük bir başarıya imza attı. O sınavlar sonucunda 167 erkek, 33 kadın kaymakam adayı belirlendi ve görevlendirildi.

Bursa, Gaziantep gibi çeşitli il ve ilçelerde Kaymakam Refiki, stajyer Kaymakam görevlerinde bulunan Çiğdem Dede 30 Nisan 2024 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca resmi yazıyla Kavaklıdere Kaymakamlığı'nda görevlendirildi.

Çiğdem Dede, Kavaklıdere ilçesinin 3. kadın kaymakamı oldu.

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede - Arşiv - 48 Haber Ajansı 3

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Belediyeden kutlama

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı da Kaymakam Çiğdem Dede'nin atanmasını sosyal medya hesaplarından duyurdu. İşte o paylaşım;

48 Haber Ajansı notu:

48 Haber Ajansı olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçemizde göreve başlayan Kaymakam Çiğdem Dede'ye görevinde başarılar dileriz.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News