Yaşam haberleri; Yaşam haber 1
HABER

Doğalgazda 25 metreküp indirim dönemi bitti

Yaşam | Haber | News

Yaşam
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 01.05.2024 - Faturalardaki indirim sona erdi / Discount on invoices has ended

Doğalgaz faturalarında uygulanan 25 metreküp indirim uygulaması bitti. Yeni faturalarda 25 metreküp kullanımda 150 TL ödeme olacak.

2023 yılı Nisan ayından bu yana 20 milyondan fazla konutun doğalgaz faturalarında uygulanan 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz kullanımı desteği bugün itibariyle sona erdi. Konut aboneleri doğalgaz tüketimlerinin 25 metreküplük bölümü için ödeme yapmıyorlar bu tutar toplam tüketim bedelinden düşülüyordu. Bu rakakm da ortalama 150 TL'ye tekabül ediyordu.

Ne kadar artacak?

Karadeniz'de bulunan gazın çıkartma işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu gaz dağıtım şebekesine bağlanmış ve bu nedenle de konutlarda aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen kalorifer, mutfak ve sıcak su tüketimi için harcanan doğal gazın 25 metreküp kadarlık bölümünün bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. İşte o 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulaması, bugün itibarıyla (1 Mayıs 2024) sona erdi. Yani 1 Mayıs 2024 tarihinden sonra kesilecek her faturaya eğer tüketirseniz 25 metreküpe denk gelen 150 TL (Zam olmazsa) yansıtılacak.

Zam var mı?

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda Mayıs’ta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Mayıs’ta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Doğalgaz indirim

BOTAŞ

Yaşam Haberleri